Miód wielokwiatowy – jeden z najsłodszych nektarowych miodów w Polsce

W zależności od pory zbioru pyłków przez pszczoły, miód wielokwiatowy zmienia kolor i aromat: wiosną jest jasny i delikatny, latem ciemnieje i zyskuje bardziej wyrazisty zapach.

  • Wiosenny: łagodny smak i jasna słomkowa barwa.
  • Letni: ciemniejszy kolor i intensywny, kwiatowy aromat.

Właściwości zdrowotne

  • Wsparcie odporności: działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo.
  • Łagodzenie alergii: może zmniejszać objawy kataru siennego i astmy.
  • Poprawa trawienia: wspomaga pracę żołądka i jelit.
  • Działanie antyoksydacyjne: chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
  • Źródło energii: szybka dawka węglowodanów przy osłabieniu.

Zastosowanie

Dodawaj miód wielokwiatowy do herbat, wypieków czy jogurtów. W terapii alergii przyjmuj łyżeczkę dziennie – najlepiej rano na czczo.

Sprawdzone źródło

Dowiedz się więcej o właściwościach miodu wielokwiatowego na odporność i alergię – link pobrany bezpośrednio z menu bocznego sklepu ApiMiodek.

Powiązany wpis

Zobacz, jak działanie miodu wielokwiatowego wspiera walkę z alergią – artykuł na blogu Pszczoła i miód!

Słoik miodu wielokwiatowego

Miód wielokwiatowy

Łyżka miodu wielokwiatowego

Miód wielokwiatowy

Designer: Not Available
Country: Not Available
Twitter: Not Available

Polecane ze sklepu: